De Conventie

Thema Arbeidsparticipatie

De boodschap van de overheid is duidelijk: wie kan werken, moet werken. Of maken we dat zelf wel uit? Wie zorgt er voor de kinderen als vader en moeder allebei aan de bak moeten? En is vrijwilligerswerk ook een baan? Rob Kamphues maakt op een doordeweekse dag een rondje langs sportschool, schoolplein en waterkant en vraagt mensen of zij niet aan het werk moeten. Rob krijgt verrassende antwoorden en komt er zelf niet helemaal uit. Kijk naar de reportage en vorm je eigen mening. Wil je je mening met ons delen, vul dan de maatschappij monitor in. De uitkomsten nemen we mee naar de Conventie van Achlum.

Als Achmea willen we de arbeidsparticipatie en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers – jong én oud – bevorderen. Dit doen we onder andere via arbodienst Achmea Vitale, die adviseert over verzuim en over inzetbaarheid van werknemers.

Juiste balans

Achmea Vitale helpt daarnaast werknemers een juiste balans te vinden, thuis en op het werk, waardoor zij langer en met plezier productief blijven. Mocht de balans op enig moment bij mensen niet meer in evenwicht zijn, dan helpt het Leefstijl Training & Coaching-instituut van Achmea in Dalfsen deze balans te herstellen.

Voorkom 'motivatie-infarct'

Zoals gezegd willen we de arbeidsparticipatie van álle medewerkers bevorderen, dus ook die van ouderen. Werkgevers vinden oudere medewerkers vaak 'duur' en 'inflexibel'. Er wordt nauwelijks in hen geïnvesteerd. Gevolg: nogal wat oudere medewerkers zitten voortijdig met een 'motivatie-infarct' thuis. Dit terwijl de overheid werknemers wil laten doorwerken tot hun 67e….

Via Achmea Vitale, maar bijvoorbeeld ook via onze campagne Waarzijnwemeebezig.nl willen we werkgevers wijzen op de voordelen van oudere medewerkers: veel ervaring en ‘dragers van de cultuur in een organisatie’. Daarnaast hebben werknemers een eigen verantwoordelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen, flexibel te blijven en op die manier voor zichzelf ook op latere leeftijd nieuwe kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

Arbeidsparticipatie in het nieuws

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?