De Conventie

Thema Pensioen

Erben Wennemars levert een topprestatie tijdens een fotoshoot voor badkleding van Sapph. Hij vraagt Rob Heilbron, die op zijn 65ste geen seconde denkt aan stoppen met werken, naar zijn pensioen. Ook laat hij modellen en een fotograaf, vaak werkzaam als ZZP’er, vertellen hoe zij hun pensioen hebben geregeld. Tot slot maakt Erben zijn debuut als modefotograaf door topzwemster Inge de Bruijn vast te leggen. Kijk hier naar de belevenissen van Erben en luister naar zijn mening over pensioen. Wil je zelf ook je mening geven, vul dan de maatschappij monitor in. De uitkomsten nemen we mee naar de Conventie van Achlum.

Een groot deel van de Nederlanders denkt - nog steeds! - niet na over hun pensioen, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Pas vanaf hun veertigste gaan mensen een beetje nadenken over hun pensioen. Ook blijkt dat veel mensen hun toekomstig pensioen veel te hoog inschatten.

Meer ouderen

De groep ouderen in onze samenleving groeit, terwijl de groep jongeren verhoudingsgewijs afneemt. Daardoor moeten steeds minder mensen de oudedagsvoorziening (AOW) van steeds méér mensen opbrengen. Zonder dat zij de garantie hebben straks zelf ook nog aanspraak te kunnen maken op die oudedagsvoorziening.

Kostbaar

Daar komt bij dat de groep zelfstandigen in onze samenleving groeit. Zij bouwen geen pensioen op via een werkgever, maar moeten zelf sparen voor hun pensioen. Op dit moment is dat een kostbare aangelegenheid, waardoor veel zzp'ers ervoor kiezen om 'dan maar geen pensioen op te bouwen'.

Als Achmea zetten we ons in voor een solidaire samenleving. Bij een solidaire samenleving hoort volgens ons ook een solidaire oudedagvoorziening. We willen mensen bewust maken van de huidige 'pensioenproblematiek' en denken na over oplossingen om het pensioenstelsel in Nederland betaalbaar te houden, zodat iedereen in de toekomst zonder al te grote geldzorgen van zijn oude dag kan genieten.

Pensioen in het nieuws

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?