De Conventie

Thema Solidariteit

Solidariteit

Solidariteit, vertrouwen en een ‘coöperatief gedachtegoed’ zijn sleutelbegrippen om aan te geven hoe Achmea in de wereld staat. Dit vindt zijn oorsprong in 1811.

In dat jaar sloeg in het Friese plaatsje Achlum een groepje boeren de handen ineen. Te vaak raakten hele gezinnen aan de bedelstaf nadat hun boerderij door hooibroei of onweer in brand was gevlogen. De boeren legden voortaan maandelijks wat stuivers in een pot en stonden zo garant voor elkaar. De risico’s die ze individueel niet konden dragen, konden ze nu gezamenlijk wel aan.

Zo begon 200 jaar geleden in Achlum verzekeren zoals Achmea dat nog altijd ziet: samen het risico dragen als een enkeling schade lijdt. ‘Samen’ vormt nog altijd een belangrijk uitgangspunt bij al ons handelen, het solidariteitsbeginsel staat in ons doen en denken centraal. Dit solidariteitsbeginsel zorgt er tevens voor dat Achmea meer doet dan alleen verzekeren. We willen actuele maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, gezondheid, mobiliteit, geld voor later en arbeidsparticipatie bespreekbaar maken en oplossingen ontwikkelen om zo de samenleving prettiger en socialer te maken. Dat doen we niet alleen, we nodigen anderen uit om mee te denken en gaan via verschillende kanalen en media – bijvoorbeeld via NU.nl en onze eigen website Waarzijnwemeebezig.nl – graag het gesprek met mensen aan.

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?