Nieuws

In de media

Het Financieele Dagblad

Hoog bezoek

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton verlaat de dorpskerk van Achlum in gezelschap van onder meer topman Willem van Duin (links met bril) van verzekeraar Achmea. Het Friese dorpje (635 inwoners) was als bakermat van Achmea zaterdag het decor van het 200-jarig jubileumfeest. Clinton behoorde tot de sprekers en werd later in Amsterdam gesignaleerd.

06.06.2011 Lees meer

Metro

Clinton zet Fries gehucht op stelten

"Ik weet dat het vandaag lastig is jullie ervan te overtuigen, maar de opwarming van de aarde is echt een feit." Bill Clinton waarschuwt zijn in de regen en wind koukleumende toehoorders voor 'het grootste gevaar' dat de wereld bedreigt.

06.06.2011 Lees meer

Algemeen Dagblad

Opeens staat Clinton er, in de dorpskerk en in het café voor de appeltaart

Bill Clinton gaf afgelopen zaterdag een toespraak in het Friese dorp Achlum. Nadat het werk gedaan was, maakte de Amerikaanse ex-president er nog een leuk uitje voor zichzelf van: hij liep eens het dorpskerkje binnen en deed een bakje koffie met appeltaart in Amsterdam.

06.06.2011 Lees meer

Telegraaf

Achlum: Davos van het noorden

Een halfuur voordat Bill Clinton, de 42e president van de Verenigde Staten (1993-2001) het podium in het stormachtige Friese terpdorpje Achlum nabij Franeker betrad, begon het zonder ophouden te regenen. Heel sneu was dat. Toch trotseerden zo'n 3000 mensen, onder wie Pvda-leider Job Cohen, oud-minister Ed van Thijn, zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, staatssecretaris Henk Bleker en de Friese commissaris van de Koningin John Jorritsma, het natte weer.

06.06.2011 Lees meer

Trouw

Achlum geniet van topattractie Bill Clinton

Achmea viert tweehonderdjarig bestaan in bakermat Achlum, met speech van oud-president VS.

06.06.2011 Lees meer

de Volkskrant

In de regen denkt Clinton even mee

Ter ere van het 200-jarig bestaan boog verzekeraar Achmea zich in het Friese dorpje Achlum over de toekomst van Nederland. Bill Clinton werd ingevlogen als inspirator.

06.06.2011 Lees meer

Omrop Fryslan

Achlum telt ôf foar grutte dei

Mei noch trije dagen te gean komt Achlum sa stadichoan yn de besnijing fan de konvinsje fan sneon. Mei gasten as Bill Clinton wolle de ynwenners dat it doarp der kreas by leit.

26.05.2011 Lees meer

AD Nieuws

Bill Clinton zet Fries dorpje op zijn kop

Bill Clinton reist eind mei naar het Friese terpdorp Achlum (ruim 600 inwoners) voor de Conventie van Achlum. De voormalig president van de Verenigde Staten zal midden in een weiland spreken. De meeste Achlummers zijn trots en opgewonden. “Zoiets beleef je nooit meer.”

04.04.2011 Lees meer

Nieuwste Oogst editie Noord

Vanaf het erf

In het Friese terpdorp Achlum richtte een groep van 39 boeren en notabelen twee eeuwen geleden, als één van de eersten, een onderlinge brandverzekering op. De onderlinge is daarmee de oudste voorloper van het huidige verzekeringsconcern Achmea.

15.01.2011 Lees meer

Nieuwste Oogst editie Noord

Twee eeuwen boerenverzekering

Boekhouder Ulbe Piers Draisma nam met 39 boeren en notabelen in het gebied rondom Franeker het initiatief voor een onderlinge brandassurantie. Zij stonden met hun vermogen van 200.000 gulden garant. „Boeren hadden toen nog meer...

15.01.2011 Lees meer

Omrop Fryslan

Achlum helpt Achmea

Achlum is klear foar it feest dat Achmea dizze maaitiid yn it doarp hâlde wol. Dat die woansdeitejûn bliken by in byienkomst yn it doarpshûs. Achlummers waard frege om harren tún of hûs beskikber te stellen foar de Conferentie van Achlum.

01.12.2010 Lees meer

Larana.nl

Achmea ooit in Achlum begonnen

Achmea bestaat in 2011 tweehonderd jaar en dat wordt gevierd in Achlum. Daar zette Ulbe Piers Draisma in 1811 de Onderlingen Waarborgmaatschappij op, die uitgroeien zou tot Achmea. Boeren en notabelen betaalden elke...

22.11.2010 Lees meer

Friesch Dagblad

Achmea viert tweehonderdjarig bestaan in Achlum

Verzekeringsmaatschappij Achmea bestaat volgend jaar tweehonderd jaar en viert dat onder meer in Achlum. Op 28 mei houdt het bedrijf de Conventie van Achlum waarbij...

23.10.2010 Lees meer

Leeuwarder Courant

Achmea zet Achlum in schijnwerpers

Op 28 mei volgend jaar wordt Achlum even het centrum van Nederland. Dan viert verzekeringsmaatschappij Achmea met een groot evenement in het dorp het tweehonderdjarig bestaan...

23.10.2010 Lees meer

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?