Nieuws

Conventie updates

Willem van Duin

Nieuws

Agenda van Achlum

Speech Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur Eureko, tijdens de Conventie van Achlum 28 mei 2011 te Achlum.

28.05.2011 Lees meer
Wireless tijdens dde Conventie van Achlum

Nieuws

WiFi op de Conventie van Achlum

Tijdens de Conventie van Achlum is op diverse punten WiFi-netwerk beschikbaar voor de conventiebezoekers, bijvoorbeeld op het kaatsveld in het hart van het dorp. Zoek naar het netwerk Conventie van Achlum en je kan er zonder wachtwoord gebruik van maken.

27.05.2011
Dresscode tijdens dde Conventie van Achlum

Nieuws

Dresscode

De dresscode van de Conventie van Achlum is casual. Gezien de landelijke omgeving adviseren wij de dames om niet te hoge hakken te dragen. Zorg ook dat je wat warme kleding bij je hebt, want kan nog best fris zijn in de weiden rond Achlum.

27.05.2011
Conventie van Achlum volgeboekt

Nieuws

Conventie van Achlum volgeboekt!

Alle 2000 toegangsbewijzen voor de Conventie van Achlum zijn deze week toegekend, de Conventie is geheel volgeboekt.

26.05.2011 Lees meer
Veld Achlum

Nieuws

Hoe kom ik in Achlum?

Achmea stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer. Er rijden bussen van en naar NS stations Alkmaar en Heerenveen. Klik hier voor de precieze bustijden. Het is raadzaam om 10 minuten voor vertrek bij de bus te zijn.

26.05.2011 Lees meer
Tent

Nieuws

Neem uw legitimatiebewijs mee!

Neem uw legitimatiebewijs en toegangsbewijs (voucher) mee. Dit is verplicht in verband met veiligheidsvoorschriften, anders kunnen we u geen toegang tot de Conventie van Achlum verlenen. Als genodigde heeft u per mail een toegangsbewijs (voucher) ontvangen. Op vertoon van het geprinte toegangsbewijs én een geldige legitimatie ontvangt u bij aankomst in Achlum uw persoonlijke badge.

25.05.2011
Huis Achlum

Nieuws

Huiskamergesprekken

Wil je Erben Wennemars, Fred Veenstra, Bas Heijne, Pascal Jalhay, Job Cohen, Hylke Speerstra, Foppe de Haan, Nelleke Noordervliet, Heleen Mees, Abeltje Hoogenkamp, Alexander Klöpping, Patrick Lodiers en nog vele anderen in een intiem gesprek ontmoeten?

25.05.2011 Lees meer
Menigte

Nieuws

Stormloop op kaartjes voor de Conventie van Achlum

Het loopt storm op de kaartjes voor de Conventie van Achlum. Inmiddels hebben zich bijna 1200 mensen aangemeld.

15.05.2011 Lees meer
Pieter van den Hoogenband

Nieuws

Dutch Dolphin naar de Conventie

Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband komt naar Achlum. De Dutch Dolphin wordt in het programma Achlumgasten door journalist Leon Verdonschot geïnterviewd aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten over zijn leven als Olympisch zwemmer.

15.05.2011 Lees meer
Microfoon

Nieuws

Praat mee en verdien een toegangskaart!

Regelmatig doet Achmea onderzoek naar de stemming en het gevoel van solidariteit in Nederland. Daarbij staan thema’s zoals veiligheid, arbeidsparticipatie en mobiliteit centraal. Achmea wil hiermee een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat en aan het behoud van de solidariteit in ons land.

13.05.2011 Lees meer
Herman van Veen

Nieuws

Herman van Veen is Achlumgast

De veelzijdigheid van Herman van Veen is ongeëvenaard in Nederland: hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is activist voor de Rechten van het Kind.

12.05.2011 Lees meer
Heilige huisjes

Nieuws

Op bezoek bij kunstenaars Kwee & Beijn

Tijdens de Conventie van Achlum gooien Giem Kwee en Gerard Beijn de deuren van hun ateliers, binnen en buiten, wagenwijd open. Je kan bij beide kunstenaars op bezoek en hen het hemd van het lijf vragen.

29.04.2011 Lees meer
Pascal Jalhay

Nieuws

Chefkok Pascal Jalhay op de Conventie

Chefkok Pascal Jalhay kookte voor het fameuze restaurant Vermeer in twee jaar tijd twee Michelinsterren bij elkaar. Vervolgens verraste hij de culinaire wereld met zijn overstap naar Marfo Catering.

29.04.2011 Lees meer
Achlumervaart

Nieuws

Met z’n allen aan tafel!

Eén van de afsluitende onderdelen van de Conventie van Achlum is het gezamenlijke diner aan de Achlumervaart. Alle conventiegangers zijn uitgenodigd om aan de langste tafel die ooit in Achlum gestaan heeft, te genieten van een heerlijke maaltijd. We zien het als een uitdaging om iedereen bij het vallen van de avond tegelijkertijd van spijs en drank te voorzien. Zorg dat je erbij bent!

28.04.2011
Dick Berlijn

Nieuws

Dick Berlijn komt naar Achlum

Dick Berlijn is de voormalig Commandant der Strijdkrachten. Hij komt naar Achlum om te praten over het thema veiligheid. In zijn sessies trekt hij lering uit zijn tijd bij het ministerie van Defensie.

28.04.2011 Lees meer
Molen

Nieuws

Excursie naar de zorgboerderij

De Conventie van Achlum staat bol van debat, lezingen en acts. Aan het programma zijn nu ook een aantal bijzondere excursies toegevoegd. Zo kan je aan het begin van de middag naar de zorgboerderij van René en Klaske Veldman in Dearsum.

26.04.2011 Lees meer
Vogels

Nieuws

Vogels en tenten

Friesland staat bekend om een enorme rijkdom aan natuur. Voor vogels maakt de variatie van de natuur in Friesland een goede plek om te verblijven. Volstrekt uniek is natuurlijk het Waddengebied.

22.04.2011 Lees meer
Foppe de Haan

Nieuws

Foppe de Haan ook naar Achlum

Foppe de Haan doet mee aan de Conventie van Achlum en geeft aan het begin van de dag twee voetbalclinics aan de jeugd. Later op de dag zal hij in gesprek gaan over sport, samenleving en gezondheid. De Haan is een sportman in hart en nieren met een enorme staat van dienst.

22.04.2011 Lees meer
Rowwen Heze

Nieuws

Rowwen Hèze

De Conventie van Achlum wordt afgesloten door de Limburgse band Rowwen Hèze. Reeds 20 jaar staat Rowwen Hèze aan de top in de Nederlandse popmuziek. De band stond op alle grote festivals in binnen- en buitenland: van Pinkpop tot Roskilde tot Lowlands. Met een repertoire waarin het geluid van de plaatselijke fanfare, rock, hoempamuziek en Tex Mex doorklinkt.

21.04.2011 Lees meer
Achlum

Nieuws

Wegen rondom Achlum afgesloten

Door de komst van alle bijzondere gasten naar Achlum dienen we een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. In samenspraak met de gemeente en de politie is besloten om Achlum voor het openbaar verkeer te sluiten op 28 mei.

20.04.2011 Lees meer
Kaatsen Franeker

Nieuws

Gerrit Breteler komt naar Achlum

We zijn bijzonder verheugd om de komst van de zanger Gerrit Breteler aan te kondigen. Breteler woont al sinds 1967 in Friesland. Hij is zowel beeldend kunstenaar – hij exposeerde in heel Europa – en musicius. Breteler maakte ondermeer deel uit van Kneppel freed.

08.04.2011 Lees meer
Kaatsen Franeker

Nieuws

Kaatstoernooi in Achlum

Tijdens de Conventie van Achlum organiseert de kaatslegende Simon Minnesma speciale kaatsclinics voor jong en oud – en een drietal kaatswedstrijden op het Kaatsveld. Minnesma won in 1995 de prestigieuze titel van de ‘Koning van de PC’. De clinics beginnen om 12.00 uur. De eerste wedstrijd begint om 12.30 uur. Je bent van harte welkom om mee te doen! Voor meer informatie over het kaatsen: houd onze website in de gaten…

04.04.2011
jouw2028

Nieuws

Jouw2028

De Conventie van Achlum heeft de jongerencompetitie ‘Jouw2028’ uitgeschreven. En daar kan jij aan meedoen! Hoe ziet onze samenleving er in 2028 uit? Hoe wonen we, hoe werken we, hoe reizen we en hoe is onze zorg georganiseerd? Dat willen we van jou weten.

04.04.2011 Lees meer
Avondje Achlum

Nieuws

Avondje Achlum

Op 30 maart jongstleden is Achmea wederom met open armen onthaald in het dorpshuis van Achlum. Meer dan honderd Achlumers hadden zich verzameld voor de tweede informatiebijeenkomst over de Conventie van Achlum.

03.04.2011 Lees meer
Bill Clinton

Nieuwe spreker

Bill Clinton spreker op de Conventie van Achlum

Clinton (1946) was de 42ste president van de Verenigde Staten, van 1993 tot 2001.
Hij begon zijn carrière in 1977 als Officier van Justitie van Arkansas.
Daarna werd hij tot tweemaal toe Gouverneur van Arkansas.

02.04.2011 Lees meer
Boekpresentatie: van Achlum naar Achmea

Nieuws

Boekpresentatie: Van Achlum naar Achmea

Momenteel is Achmea druk in de weer met de publicatie van het boek Van Achlum naar Achmea. Dit boek laat op aansprekende wijze zien hoe in 1811 een kleine groep boeren en notabelen de handen ineen sloeg om zich te verzekeren tegen de financiële risico’s van bijvoorbeeld brand.

08.02.2011 Lees meer
Kerk van Achlum

Nieuws

De kerk van Achlum in de steigers

De komende twee maanden wordt de kerk van Achlum verbouwd. De entree wordt van binnen grondig veranderd: de smalle entreegang verdwijnt volledig, de vergaderzaal eveneens, en er komen toiletten bij.

08.02.2011 Lees meer

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?