De verhalen beginnen

Uitgelicht

Over de Agenda van Achlum en de bijdrage die Achmea kan leveren aan de toekomst van Nederland. En de boodschap van Bill Clinton. Verder grote verhalen, vol inspiratie en richting. En bijzondere gasten die naar aanleiding van zelfgekozen beeldfragmenten vertellen over hun bewogen leven.

Lees meer

De verbindende factor

Solidariteit

Het gevoel van één zijn met anderen, met gezamenlijke normen en waarden. Is dat er nog? Op zoek naar antwoorden: wat betekent ‘solidariteit’ nog voor ons? Willen we samen de risico’s dragen, nu en straks?

Lees meer

Een leuke oude dag

Pensioen

Nederland vergrijst en het pensioenstelsel staat onder druk. Is een ‘leuke oude dag’ nog voor iedereen bereikbaar? Diverse oplossingen passeren de revue.

Lees meer

Balans privé/werk

Arbeidsparticipatie

De arbeidsmarkt verandert ingrijpend. En niet alleen op demografisch vlak. Nieuwe vormen van arbeidsparticipatie doen hun intrede van het Nieuwe Werken tot de ‘pappadag’. Over de zin en onzin.

Lees meer

Repressie of preventie?

Veiligheid

Nederlanders voelen zich steeds onveiliger. Terecht of niet? En wat is een goede aanpak, kiezen we voor meer blauw op straat of nemen we het heft in eigen hand? De oplossingen zijn zeker verrassend.

Lees meer

Verrassend vitaal

Gezondheid

Ben je zelf verantwoordelijk voor je gezondheid, of ligt dat bij de overheid? En wat betekenen zaken als vergrijzing en een groeiend overgewicht voor de kosten in de zorg? Een blik in de toekomst.

Lees meer

Trappen we op de rem?

Mobiliteit

De alsmaar groeiende mobiliteit van werkend Nederland. Waar trappen we op de rem? Wat brengt de toekomst ons op het gebied van slim reizen en slim werken? Antwoorden zijn er genoeg.

Lees meer

Spetterend vertier

Amusement

Tijd voor amusement met muziek, sport en cultuur. En een speciaal kinderprogramma. Bekijk hier de hoogtepunten.

Lees meer

Contact

Hebt u vragen over de Conventie van Achlum?
Mail uw vraag naar Achmea200jaar@achmea.nl

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?